De ani de zile, cetățenii din Piatra Neamț care locuiesc pe străzi neasfaltate bat la ușile instituțiilor publice pentru a rezolva problema. Cu cereri, sesizări, reclamații și chiar rugăminți. Tot de ani de zile, autoritățile promit același lucru: „în curând”, „din primăvară”, „în toamnă” și tot așa. Locuitorii se plâng că se află în această situație neplăcută de 25 de ani. Noroi, praf, gropi, apa intrată în curți când plouă abundent.

Maria Hurjui ne-a scris la redacție un e-mail cu aceeași problemă: „De 25 de ani se amână asfaltarea a două străzi: Soarelui și Cârloman din Cartierul Țărăncuța, în zona Liceului Auto din Piatra Neamț. Este plin de gropi. Săptămâna trecută au împrăștiat, din nou, pietriș cu pământ, au tasat și au spus că nu mai sunt bani pentru asfaltare. Așa s-a mai ridicat strada cu încă 5-10 cm. În atâția ani de zile, strada s-a înălțat atât mult, încât curțile sunt la alt nivel față de stradă. Ni s-a promis asfaltarea în această toamnă. Încă așteptăm!”.

În februarie 2014, viceprimarul Aurelia Simionică declara că „există o listă cu străzile care intră la asfaltare în acest an. Acestea sunt străzile Cârlomanu, Soarelui, Lăpuşneanu, Gheorghe Asachi, Aleea Brazilor, Zambilelor, Armoniei, Rozelor, Mihai Viteazu, Nicolae Iorga şi zona de la Gara Veche. O parte dintre acestea sunt stricate, iar restul nici nu au asfalt. Acolo unde Apa Serv mai are de finalizat lucrări, se așteaptă ca acestea să fie terminate, după care se va reface covorul asfaltic. În ceea ce privește programul de reparații, acesta va debuta încă de la începutul lunii martie“.

În iunie, primăria și Publiservul anunțau, din nou, proiectele de asfaltare pentru perioada iunie-iulie. Pe lista străzilor ce urmau a fi „îmbrăcate” figurau și străzile Soarelui și Cârloman. Nici până în ziua de astăzi nu s-au materializat aceste promisiuni.

Contactat telefonic, viceprimarul Dragoș Chitic a declarat că știe despre situația străzilor neasfaltate și „tocmai am finalizat un proiect cu Publiserv pentru canalizare pluvială pe aceste străzi. Acum nu se poate lucra în zonă din cauza temperaturilor scăzute de peste noapte, este nefiresc să facem acest lucru. Dar cum se va încălzi vremea, din primăvară, reprezintă o prioritate pentru noi asfaltarea străzilor. Eu sper că în 2-3 ani nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată în Piatra Neamț”. (Ceahlăul®)

la roznov se poate

La Roznov, se poate!