pietricica turism

sedintePietrenii din anumite zone ale orașului, inclusiv Calea Romanului, nu au apă la robinete nici acum, sâmbătă, 12 martie, ora 13.42. Criza apei, în schimb, a fost depășită, dar doar în comunicatele oficialilor de tot felul.

Pentru că cel mai bine ne pricepem la căutat vinovații, nu la găsit soluții, întrunirea de la ora 10.00, de la Consiliul Județean, a fost ocazie de amenințări cu demisii, înainte de a-i pune pe cei ce urmează să fie demiși să facă un plan clar pentru a rezolva problema, împreună cu toți cei din sală. După ce fiecare a pasat vina de la unul la altul, mai puțin soluția în ochii și în robinetele pietrenilor, am aflat că duminică va fi convocată o ședință extraordinară, la Consiliul Județean, pentru luni, 14 martie, când se vor face demiteri în masă.

Ping-pong-ul vorbelor din sală a fost următorul:

Emilia Arcan, președinta Consiliului Județean Neamț: „Este și domnul președinte de Consiliul de Administrație, pe care l-am rugat de mai multe ori: domnule președinte, dacă dumneavoastră considerați că nu faceți față la funcția pe care o aveți – să luați măsuri drastice – de ce nu vă dați demisia? Dacă de 72 de ore locuitorii din Piatra Neamț nu au apă, ce măsuri ați luat în acest sens?”.

Florin Cucu, președintele Consiliului de Administrație Apa Serv: „Este prima dată când aud că-mi cereți demisia. Membrii din consiliul de administrație au fost prezenți la fața locului, au studiat problema, au discutat cu oamenii din departamentul tehnic. Nu știu cu ce soluție putea să vină Consiliul de Administrație”.

Emilia Arcan: „Dacă dumneavoastră, cu toată conducerea Apa Serv, nu știți, cine să știe? Îmi pare foarte rău, dar părerea mea e să nu vă prindă ziua de luni fără să aveți demisia depusă”.

Florin Cucu: „Astăzi, doamnă, în fața tuturor, eu îmi depun demisia, dacă dumneavoastră considerați că eu sunt vinovat”.

Cătălin Dughir, directorul Apa Serv: „Astea sunt presiuni, doamna președinte”.

Emilia Arcan: „Da, atât timp cât orașul Piatra Neamț nu are apă, da, este o presiune”.

Presiune ne dorim și noi, dar la apă, în primul rând, pentru că nu, sâmbătă, 12 martie, la ora 12.50, pe Calea Romanului, locul de unde vă relatăm aceste lucruri, nu se aude nici măcar hârâitul țevilor. Faceți presiuni, în primul rând, pentru găsirea soluțiilor ca să avem apă și să nu mai ajungem în acest impas, după care îi așteptăm pe toți, dar pe toți responsabilii, să-și „spele” rușinea cu câte o demisie.

 

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. pana nu umplem tot orasul de rahat, astfel incat sa gaseasca solutii, vor continua sa ne sfideze spunandu-ne cat sunt de importanti unii, gen constantin! rusine, cacati in ploaie!

  2. Cine vreti sa rezolve aceasta problema ? Incompetentii din Consiliul Judetean, cei din C.A. si Conducerea executiva APASERV ? Uitati-va doar in poza de mai sus daca acei politruci au facut ceva concret in viata lor … Nu-i asa ? NISTE NIMENI, NISTE NIMICURI, ADEVARATE GUNOAIE UMANE !

Comments are closed.