Încă de la deschiderea Târgului de Turism al Româ-niei, ce a avut loc joi, standul municipiului Piatra Neamţ a avut doi oaspeţi de seamă, maeştrii teatrului românesc Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel.

Arşinel a ţinut să adreseze câteva cuvinte pentru pietreni: “Aveţi unul dintre cele mai frumoase oraşe din Moldova, care a avut şansa să încapă pe mâna unor gos-podari adevăraţi şi să îl dezvolte fără ostentaţie, în armonie cu natura. Aveţi în Vasile Muraru un mare sus-ţinător al municipiului şi pe această cale o salut şi pe doamna Draga Olteanu Matei; în ea aveţi o personalitate imensă ce şi-a găsit bucuria sufletească în Perla Moldovei”.

alexandru arsinel - vasile muraru

Tot la deschiderea oficiala a TTR, de joi 14 noiembrie, municipiul Piatra Neamţ a primit din partea Autorităţii Naţionale de Turism locul I pentru turism accesibil, în cadrul unui concurs naţional la care municipalitatea pietreană s-a înscris cu proiectul de reabilitare şi reamenajare a Curţii Domneşti. Diploma a fost înmânată dlui. Bogdan Puşcaşu de către preşedintele ANT – Răzvan Filipescu. (Z.C.H.)