Vineri seara, 7 iulie, pirotehniștii din cadrul ISU Neamț au fost anunțați despre descoperirea unui adevărat arsenal pe strada Corbului din Târgu Neamț.

”La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Târgu Neamţ, care au ridicat 1.795 de cartuşe cal. 7,92 mm, 23 lovituri de aruncător cal. 60 mm, 3 lovituri de aruncător de mare capacitate de cal. 82 mm, 28 focoase pentru lovituri de aruncător, 3 ţevi de rezervă pentru mitralieră cal. 7,92 mm din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

”Elementele de muniţie neexplodată au fost descoperite de un bărbat în timp ce săpa o fosă. Din cauza lăsării întunericului, misiunea a fost întreruptă şi continuată a doua zi când pirotehniştii ISU Neamţ au verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de cca. 25 mp şi au mai descoperit 3 lovituri de aruncător de mare capacitate de cal. 82 mm, 7 lovituri de aruncător cal. 60 mm, 7 grenade de mână antitanc, o grenadă de mână defensivă, 39 focoase pentru lovituri de aruncător, 5063 cartuşe cal. 7,92 mm”.

Duminică, 9 iulie, pirotehniștii au fost chemați la Unghi, comuna Dragomirești, unde a fost găsit, în pădure, un proiectil perforant de calibru 76 mm. Proiectilul a fost descoperit de un bărbat de 39 de ani din Piatra-Neamț, care făcea detecții. Pirotehniştii ISU au verificat zona cu detectorul lor de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie. (C.M.)

Articolul precedentVali Rotaru și Dan Nedelcu ar putea juca la CSM Ceahlăul
Articolul următorUniversitatea Suceava, campioană europeană universitară la handbal masculin
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.