Arhiepiscopia Iaşilor, ajutoare pentru familii din Botoşani şi Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiArhiepiscopia Iaşilor, prin intermediul Departamentului Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune, a adus, săptămâna aceasta, daruri și bucurie pentru 50 de familii cu peste 8 copii din județele Iași și Botoșani. Fiecare familie a primit câte un pachet consistent de produse alimentare, articole de curățenie și igienă, jucării și haine.

“În desfășurarea acestui proiect au fost implicați 30 de voluntari, numeroși parteneri și sponsori care s-au ocupat de achiziționarea produselor, sortarea și distribuirea lor către toate cele 50 de familii, pe un traseu de 1.853 kilometri. Familiile incluse în această campanie fac parte din Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, desfășurat de Pro Vita Iași din anul 2012”, potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

“Acest program este un proiect al Departamentului Pro Vita, prin care sunt susținute și promovate 110 familii cu peste 8 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii”, a declarat Sorina Hîngănescu, coordonator al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian.

Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și funcționează din anul 2011 având ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții din momentul concepției. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. (ZCH NEWS)

Articolul precedentZiarul local „Flacăra” (1944-1964), pe site-ul Bibliotecii „Kirileanu”
Articolul următorDoi tâlhari au intrat în casa unor bătrâni şi le-au luat banii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.