bacau botosani olimpiciLotul de juniori al României a obţinut 5 medalii de argint şi o medalie de bronz la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Coreea de Sud (Daegu), anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Medaliile de argint au fost cucerite de Miruna Ioana Belciu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Irina Edu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti)Mădălina Elena Stănăşel (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Ştefan Răzvan Bălăucă (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani) şi Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa)Ştefan Răzvan Bălăucă şi Hakan Calila au fost laureaţi cu argint şi la ediţia precedentă a acestei olimpiade. Medalia de bronz la această competiţie i-a revenit lui Radu George Romanescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

“Ministerul Educației felicită componenţii lotului olimpic pentru reușita lor, apreciind eforturile personale deosebite depuse pentru obținerea acestor performanțe. Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe (două probe teoretice individuale şi una practică – experiment, pe echipe, formate din 3 elevi) La ediţia din acest an au participat 249 de elevi din 46 de ţări. Elevii români revin în ţară sâmbătă, 12 decembrie, ora 11:40, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă”, se precizează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)