pietricica turism

Sebastian Leontică, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, a cucerit medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată între 16 și 24 iulie, în Indonezia. Pregătit de profesorul Dorel Haralamb, Sebastian Leontică a trecut în clasa a XII-a și are șanse mari de a face parte din lotul tricolor și la ediția următoare a Olimpiadei Internaționale de Fizică. În Indonezia, România a mai cucerit 4 medalii de aur.

“În fiecare an, România s-a clasat foarte bine. Anul acesta se pare că e un pic mai bine, dar e în linia generală a prezentării României la Olimpiada Internațională. Sebastian Leontică este un copil deosebit de inteligent, cu o gândire independentă foarte dezvoltată pentru vârsta lui și cu perspective deosebite. Copiii care intră în lot la fizică sunt elevi de clasa a XII-a. Rare sunt excepțiile de clasa a XI-a și mai rare de clasa a X-a. Materia e multă, grea, cu mult peste cea pe care o cunoaște un absolvent de liceu, de fapt”, a declarat prof. Dorel Haralamb.

Prof. Grigoruță Oniciuc, directorul CN ”Petru Rareș”, spune că rezultatul lui Sebastian Leontică vine să confirme tradiția performanței ”la una dintre disciplinele de mare importanță în școala noastră, fizica. Îl felicităm și-l așteptăm cu nerăbdare să ne împărtășească din experiența trăită în Indonezia”. (Ana MOISE)