0:00

* Nici unul n-a cerut să fie vizitat de preot

Cei 34 de arestaţi, din care 10 minori, cazaţi temporar în subsolul sediului Poliţiei Neamţ, nu percep Săptămâna Mare ca pe un prilej din a-şi mai spăla din păcate, deşi unii dintre ei au ajuns după gratii pentru că au făcut moarte de om. Niciunul dintre deţinuţi nu a cerut mâncare de post în această săptămână şi nici nu a solicitat să fie vizitat de vreun duhovnic căruia să-i mărturisească păcatele, spre a-i fi iertate. Chiar dacă arestaţii nu se înghesuie să respecte regulile creştine, conducerea IPJ Neamţ se va strădui să le asigure ”în limita posibilităţilor” un meniu corespunzător în prima zi de Paşte. Pe de altă parte, vineri este zi de vizită şi mulţi dintre ei vor primi pachete de acasă pentru sărbători.

Chiar dacă nu vor avea pe masă drob de miel, deţinuţii vor primi măcar un ou roşu şi o felie de cozonac la masa de duminică. Oricum, în zilele obişnuite, arestaţilor li se asigură 2800 de calorii, după cum a precizat Elene Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, lucru care implică o minimă friptură la masa de prânz. De sărbători, pe lângă friptura zilnică, deţinuţii primesc un supliment ”specific”, de obicei dulciuri şi fructe.

C. MIRCEA

Articolul precedentMaşina tatălui unui poliţist a ars
Articolul următorBisericile din Târgu-Neamţ nu au primit câţi bani au cerut

1 COMENTARIU

  1. SPAIMA MARE ,e ca nu o sa mai ajunga ei de la POLITIE sa aiba ce papa la popota unitatii , nu ca nu tin POST detinutii , 2800de calorii care constau in ce POATE sa spuna D na ELENA ? O minima FRIPTURA ! poate fi si ce ramane ,rest din farfuria unui cadru care a servit pranzul la POPOTA , adica GUNOAIE .DACA spunea ca se asigura 2800 de pumni in cap , primii 100 numarati restul VRAC mai credeam .

Comentariile sunt închise.