lemne_confiscateMagistraţii de la Curtea de Apel Bacău au apreciat altfel probele strânse de procurorii DIICOT Neamţ şi au dispus arestarea a 4 din cei 5 suspecţi din dosarul „Mafia lemnului”.

Singurul care rămâne sub control judiciar este Alexandru Asztaloş administratorul SC Alex Company Trans.

Iulian şi Adrian Panţâr, care administrează firmele Bradu Forest şi Pan&Forest Bicaz Chei, Emil Moldovan, administratorul SC Mold Tranzit Bicaz Chei şi pădurarul Ioan Marcu au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Conform anchetatorilor, toţi fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în afaceri ilegale cu lemn şi evaziune fiscală.

În timpul celor 29 de percheziţii făcute, la jumătatea lunii septembrie, la gatere din comunele Bicaz Chei şi Bicaz Ardeal, au fost găsite cantităţi mari de lemn nemarcat, iar din casele patronilor au fost ridicaţi foarte mulţi bani (64.000 de euro, 50.000 de lei, 1.200 de dolari şi 200 de lire sterline). Anchetatorii apreciază că prejudiciul produs de gruparea infracţională bugetului de stat este de 2,3 milioane de lei.

În ziua de 28 septembrie, în jurul orei 15,30 mandatele de arestare au ajuns la Poliţia Neamţ, iar ofiţerii de la Serviciul de investigaţii criminale urmau să le pună în executare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCel mai mic salariu din educație – 17.150 de lei! Acum 7 decenii!
Articolul următorSeceta a dublat numărul vulpilor! Autorităţile se tem de rabie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Astea sunt vrajeli de 2 lei.Citi au fost arestati in ultimii ani din aceasta ,,mafie,, dar NICIUNUL nu aprimit o pedeapsa.Sa musamalizat totul in tribunal.Aici cistiga bani buni avocatii si magistratii,banii jumuliti din padure la ei ajung….asa ca …praf in ochi .pt.noi cei prosti….

Comments are closed.