aleho
pietricica turism

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț are în program două proiecte importante pentru acest an. Unul, cu fonduri europene, vizează anveloparea termică a sediului, iar celălalt, finanțat de la bugetul de stat, se referă la construirea unui arest suprateran, care să aibă condiții decente. Clădirea urmează să fie ridicată în spatele popotei, spre unitatea jandarmeriei.

arest“Construcția ar rezolva două probleme”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț. “În primul rând, Statul Român n-ar mai pierde procesele la CEDO și n-ar mai fi nevoit să plătească despăgubiri celor care au reclamat condițiile din arestul preventiv și, în al doilea rând, am amenaja niște birouri la etaj. În ultimul timp, s-au tot înființat diverse structuri în cadrul inspectoratului, dar spațiul pentru birouri a rămas același și este insuficient. La subsolul sediului, unde este acum arestul, vom muta arhiva”.

Noul arest ar urma să aibă camere spațioase (cel puțin 4 mp pentru fiecare persoană), cu băi proprii, sală de recreere, cameră de vizitare, bibliotecă și spațiu de plimbare. Deocamdată, proiectul propriu-zis n-a fost întocmit, pentru că se așteaptă avizul tehnic al comisiei de la București, în privința amplasamentului. (C.M.)