0:00

7 bărbați prinși în flagrant la braconaj, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune, organizată de polițiștii din cadrul Secției Rurale Sagna, împreună cu agenții de la posturile Boghicea, Stănița, Gâdinți si Doljești, în colaborare cu reprezentanții AVPS Roman, a dus la prinderea în flagrant a 7 braconieri.

„Astfel, pe cursul râului Siret, în zona podului rutier dintre localitatea Gâdinți si cartierul Nicolae Bălcescu din municipiului Roman, polițiștii au prins în flagrant, la braconat de pește, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 60 de ani, toți din Roman”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Aceștia dețineau si foloseau la pescuit plase monofilament, tip năpatcă, montate pe dispozitive, tip crasnic, amplasate în copcile din apropierea podului. Au fost recuperați 30 de pești, din speciile clean si beglița, fiind redați mediului acvatic”.

Agenții au confiscat cele 10 plase monofilament pe care le foloseau ”pescarii”.

La două zile diferență, în seara de 24 ianuarie, aceiași polițiști au mai organizat o acțiune, de astă dată altă în zona „La ţeavă” din satul Buruieneşti, comuna Doljeşti. Au fost prinși în flagrant 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, toți din Doljești, în timp ce braconau pe râul Siret, utilizând unelte a căror deţinere şi folosire la pescuit este interzisă. Li s-a confiscat și lor plasa și li s-au întocmit dosare penale, ca de altfel și primilor amatori de pește, prinși la Roman. (C.M.)

Articolul precedentArest nou în curtea Poliției Neamț
Articolul următorPartida de sex de la liceul Borca: 2 la purtare pentru elevi, basma curată pentru profesor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.