0:00

Aproape 700 de candidați din Neamț dau proba scrisă la titularizare 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri, 12 iulie, se desfășoară proba scrisă la titularizare, la care s-au calificat 694 de candidați din Neamț, potrivit inspectorului școlar adjunct Dana Păiuș (foto), președintele Comisiei județene de organizare a concursului. Este cel mai mare număr de profesori în concurs față de ultimii ani – 386 candidați în 2019 și 672 anul trecut. Și numărul de posturi titularizabile este mai mare față de anii trecuți – 104, din care doar pentru consiliere psihopedagogică sunt 36 de posturi și doar 18 candidați.

Proba scrisă de mâine se desfășoară la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, la Școala Gimnazială nr. 2 și la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”. Candidații trebuie să se prezinte la centrele de examen între orele 7-8, în ziua de miercuri, 12 iulie, având asupra lor buletinul sau adeverință de identitate ori pașaport și doar excepțional carte de alegător sau permis de conducere. Proba durează 3 ore și ca să obțină angajarea pe perioadă nedeterminată un candidat trebuie să obțină minim nota 7.

Arondarea disciplinelor pe centrele de examen a fost afișată de ISJ Neamț în data de 3 mai și, cu mențiunea că la educator-puericultor candidații dau examenul la „Spiru Haret”, lista poate fi studiată aici .

Primele rezultate se publică în data de 18 iulie, contestațiile se depun și înregistrează în perioada 18-19 iulie, se soluționează în perioada 20-25 iulie, iar notele finale se publică în data de 26 iulie. A doua zi, pe 27 iulie, va avea loc ședința de repartizare și lista posturilor vacante rămase va fi publicată în 31 iulie.

Reamintim că anul acesta, titularizarea se face doar în baza notei de la examenul scris, din 12 iulie, fără inspecții la clasă sau probe practice, etape eliminate de Ministerul Educației în perioada grevei generale declanșate în 22 mai și suspendată în 12 iunie.

C.I.

Articolul precedentViitori polițiști, în practică la IPJ Neamț
Articolul următorComunicat de presă. Statistica oficială în România – 164 de ani de la înființare