0:00

Aproape 3.000 de locuri în școlile de subofițeri de poliție, jandarmi și pompieri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTinerii nemțeni care doresc să îmbrace haina militară trebuie să știe că sunt scoase la concurs aproape 3.000 de locuri în școlile de subofițeri de poliție, jandarmi și pompieri. Cei interesați trebuie să depună dosarele în următoarele două săptămâni. În total, este vorba de 2.880 de locuri, din care 1.340 sunt la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr“ – Câmpina, 300 de locuri sunt la Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan“ – Cluj-Napoca, iar alte 240 de locuri sunt oferite de Școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră “Avram Iancu“ – Oradea. La acestea se mai adaugă câte 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica“ – Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș“ –Fălticeni. Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu“ – Boldești oferă 300 de locuri. Sesiunea de admitere are loc în perioada octombrie – decembrie 2022.

Cerereile de înscriere se depun la unitățile de recrutare, în funcție de specialitatea pentru care optează fiecare candidat, poliție, jandarmi, poliție de frontieră sau pompieri, până cel mai târziu la data de 4 noiembre. După acest pas, până la data de 17 noiembrie trebuie depuse documentele necesare la dosarul de recrutare, iar până pe 11 noiembrie are loc evaluarea psihologică. Examenul presupune evaluarea cunoștințelor teoretice și proba sportivă. Aceasta din urmă se desfășoară în perioada 23 – 29 noiembrie, iar proba scrisă este programată pe 10 decembrie. Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate la sediile unităților de învățământ și pe site-urile acestora, cel târziu până la data de 25 ianuarie anul viitor.

G. M.

Articolul precedentUn vice cât un primar: Marius Irimia întâiul chemat în locul lui Andrei Carabelea
Articolul următorAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelului de selecție a proiectelor pentru măsura M4/2A – „Dezvoltarea activităților agricole”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.