0:00

Aproape 1000 de amenzi date de polițiștii rutieri într-o săptămână și 125 de permise reținute, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumărul mare de accidente, inclusiv mortale, dar și lipsa de responsabilitate din trafic (șoferi beți și/sau drogați, bicicliști neechipați noaptea, căruțași neatenți sau sub influența alcoolului) au fost motivele principale pentru care, în ultima săptămână, polițiștii rutieri au acționat pentru ”creșterea gradului de disciplină rutieră”. Obiectivele acțiunilor din trafic au constat în combaterea abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași, în combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, dar și în depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 977 de sancțiuni contravenționale, din care 936 aplicate conform O.U.G. 195/2002 și 41 conform altor acte normative”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Din totalul acestora, 359 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 52 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 43 de sancțiuni aplicate căruțașilor, 28 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 20 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 13 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 6 pentru depășiri neregulamentare și 403 pentru alte abateri rutiere”.

De asemenea, polițiștii au reținut 125 de permise de conducere, 67 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 20 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 13 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 12 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și  6 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice. Pe parcursul săptămânii, polițiștii au întocmit 11 dosare penale – 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 3 pentru conducere fără permis și 2 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

C.M.

Articolul precedentTânără jefuită în Penny, sub amenințarea cuțitului
Articolul următorIncidența și numărul persoanele infectate Covid pe fiecare din cele 35 de localități