0:00

Aproape 1.000 de pensii de urmaş suspendate la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAproape 1.000 de copii au pensia de urmaş suspendată de la data de 1 octombrie, anunţă Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ.

Măsura a fost decisă, „deoarece, până la data de 6 octombrie, 974 de copii, cu vârste peste 16 ani, beneficiari de pensie urmaș, nu au prezentat dovada continuării studiilor pentru anul școlar 2016-2017”, potrivit CJP Neamţ.

CJP Neamţ mai precizează că „la împlinirea vârstei de 16 ani şi la începerea fiecărui an şcolar/universitar copiii elevi şi studenţi care primesc pensie de urmaş sau reprezentanţii legali ai acestora, trebuie să prezinte, în termen de cel mult 10 zile, dovada continuării studiilor, respectiv, adeverinţa de elev sau student, eliberată după data începerii anului şcolar/universitar. Adeverința trebuie prezentată în original, însoțită de o copie a cărții de identitate a beneficiarului și un cupon de pensie”.

În situația în care dovada continuării studiilor se face mai târziu, reluarea plăţii pensiei se va face, la cererea titularului/reprezentantului legal al acestuia, urmând ca plata drepturilor de pensie de urmaș să fie realizată de la data începerii anului şcolar/universitar, în speță, 1 septembrie 2016. (ZCH NEWS)

Articolul precedentGALERIE FOTO Noaptea cercetătorilor – retrospectiva 2016
Articolul următorCine domină fotbalul mic în Regiunea de Nord-Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.