APIA primeşte cereri pentru Programul Naţional Apicol, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul judeţean Neamt, anunţă că, până la data de 2 mai, primeşte cereri de intenţie pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA). Valoarea sprijinului financiar alocat pentru PNA în acest an este de peste 60 milioane lei.

Cererile pot fi depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura „Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”, dar și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol pot fi accesate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață- Apicultură – Anul 2022.

Cererile de intenție împreună cu documentele aferente se depun la sediul  Centrului judetean APIA Neamt  sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).

Mihai Dorneanu, director executiv APIA Neamţ, atrage atenţia asupra faptului că doar solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin până la data de 1 august anul acesta.  

Plățile se vor efectua de către APIA după controlul tuturor cererilor de plată și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.

Angela Croitoru

Articolul precedentCe tipuri de jocuri de sloturi există?
Articolul următor”Piatra Fest-2022” o manifestare de 345.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.