dsu androidDepartamentul pentru Situatii de Urgență a lansat, marţi, 26 aprilie, aplicația DSU pentru telefoane mobile, care are rolul de a pregăti populația să facă față situațiilor de urgență, se precizează într-un comunicat de presă.

„DSU are patru componente:

Informare – în această secțiune, utilizatorii aplicației vor găsi cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, direct de la sursă. Inspectoratele pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație, Serviciile de Ambulanță, SMURD și Salvamont vor putea oferi informații de interes utilizatorilor aplicației DSU. De asemenea, în baza unui parteneriat încheiat cu Agenția de presă News.ro, în secțiunea News Feed a aplicației DSU, vor putea fi citite știri de ultimă oră din domeniul situațiilor de urgență sau care au legătură cu acest domeniu.

Alertare – este pentru prima dată când o aplicație va grupa într-un singur loc toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României. Alertele meteo, cele de inundații, drumuri blocate etc. se vor regăsi în această secțiune. Utilizatorii aplicației DSU vor primi push notifications de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Raportare – populația are acum ocazia să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgență. Oricine este martorul unei situații de urgență, fie că este vorba de inundații, alunecări de teren, incendiu său accident rutier, va putea trimite fotografii și clipuri video către Departamentul pentru Situații de Urgență. În felul acesta, acțiunea serviciilor de urgență poate fi îmbunătățită prin accesul încă din primele clipe la imagini de la fața locului. Raportarea nu reprezintă totuși un apel la 112 și vor fi folosite de personalul DSU pentru a veni în sprijinul echipelor de intervenție.

Învățare – să știi cum să faci față unei situații de urgență este esențial. De aceea, în această secțiune a aplicației DSU, utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență. Ca noutate, lecțiile vin și cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor”, se detaliază în comunicat.

Aplicaţia DSU se găseşte în Apple Store și în Google Play, de unde poate fi descărcată gratuit. Până astăzi (26 aprilie) la prânz, 175 de persoane descărcaseră softul din Google Play, iar 150 dintre aceştia au acordat aplicaţiei 5 stele (maxim) (ZCH NEWS)

Articolul precedentBICAZ: Raluca Scurtu, loc onorabil la Olimpiada Naţională de Sociologie
Articolul următorFC Ceahlăul: Ioan Mironaş demisionează şi lasă clubul în prăpastie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.