reclama autocenter

rotary

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Neamț a primit noi dotări cu sprijinul Rotary Club Piatra Neamț 2005. Membrii clubului au donat, luni, echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de lei. Este vorba despre un electrocardiograf performant, un balon resuscitare pediatric și un laringoscop pediatric. Proiectul a fost inițiat de clubul Rotary Piatra Neamț cu  sprijinul și finanțarea clubului Rotary Rotselaar din Belgia și a clubului Rotary Framlingham din Anglia.

„Consider că este o expresie a preocupărilor noastre de a ne implica în viața comunității locale, de a contribui la creșterea standardului de viață, de îmbunătățire a calității serviciilor prestate către nemțeni. Proiectul constituie o continuare a demersurilor anterioare ale Clubului, în susținerea vieții cultural-artistice a urbei, în susținerea sportului juvenil, precum și a recompensării performanțelor elevilor nemțeni”, a declarat Sever Ciubucă, președinte în exercițiu al Rotary Club Piatra Neamț .

”Apreciez faptul că rotarienii din Neamț au colaborat cu cele două cluburi din Anglia și Belgia. Ştiu că mai au pregătite și alte proiecte care vor fi implementate în viitorul apropiat. Scopul nostru este de a face bine comunității”, a precizat şi Marian Mocan – Guvernatorul Districtului 2241 România – Republica Moldova.

Donația s-a realizat în prezența echipei de conducere a Spitalului Județean Neamț și a vicepreședintelui CJ Neamț, Dan Manoliu: ”Am rămas plăcut surprins de acest lucru, constat că există oameni care se alătură eforturilor Consiliului Județean pentru ca acest spital să fie o alternativă la clinicile și spitalele mari din Moldova. Mulțumesc în numele Consiliului Județean pentru efortul făcut de Rotary”.

”Recunosc că am fost luat prin surprindere și niște oameni de suflet au făcut ceva bun pentru a se simți bine copiii bolnavi internați în Secția de Pediatrie. Aceste aparate sunt foarte importante pentru că vin ajutorul medicilor pentru diagnosticare rapidă”, a spus dr. Ioan Lazăr, manager SJU Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentBazar de caritate
Articolul următorO nouă armă: mătura