0:00

În şedinţa de luni, 28 noiembrie, pe masa consilierilor judeţeni se va afla un proiect care, dacă va fi votat, va da liber la creşteri ale tarifelor la apă şi canalizare pe următorii 5 ani.

Apa Serv încearcă să mărească tarifele la apă şi canalizare pentru următorii 5 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă va exista o majoritate, va putea fi adoptat Planul anual de evoluţie a tarifelor la apă şi canalizare. Potrivit proiectului, tariful apei va creşte până în 2027 cu 36,5% de la 5,59 lei/mc cât este acum, iar cel al apei uzate cu 12,5% de la 5,48 lei/mc. Procentele vor fi adăugate treptat, în următorii 5 ani (vezi tabelul de mai jos), cea mai mare creştere la apă urmând să aibă loc anul viitor, cu 14% , iar la apă uzată, în 2025 – cu 4,5%. La aceste ajustări ale preţului apei şi serviciilor de canalizare se vor mai adăuga şi procentul reprezentând inflaţia, precum şi TVA-ul.

Apa Serv încearcă să mărească tarifele la apă şi canalizare pentru următorii 5 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul aceluiaşi proiect de hotărâre urmează să fie aprobate şi câteva sute de tarife pentru serviciile conexe la cele de utilităţi efectuate de Compania Apa Serv. Spre exemplu, pentru debranşarea/rebranşarea consumatorilor în afara limitei de proprietate, tariful solicitat este de 1.604 lei, inclusiv TVA, iar cel pentru „agrearea agenţilor economici pentru executarea lucrărilor de branşamente apă şi separare reţele aflate în administrarea Apa Serv” va fi de 2.180 lei, inclusiv TVA. Pentru Apa Serv este foarte importantă mărirea acestor tarife conexe, având în vedere că aproape deține monopolul pe o mare parte din aceste servicii. (Angela CROITORU)

Articolul precedentNou vaccin anti Covid – doar pentru cine vrea!
Articolul următor250 de șoferi traşi pe dreapta în Neamţ în câteva ore
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Atât știu să facă incompetenții! Să mărească prețurile și taxele! Creșterea prețurilor este pentru buzunarul propriu, al salariilor! Jos cu Carabulea și gașca lui de incompetenți! Deși sunt un anti-psd am ajuns la concluzia că pnl-ul sunt panarame rău!

Comentariile sunt închise.