O amplă acțiune în trafic a oamenilor legii a avut loc în județul Neamț. Pe 23 noiembrie, în intervalul orar 17:00-22:00, au fost prezenți pe mai toate arterele din județ polițiști de la Serviciul Rutier Neamț, alături de colegii de la Brigada Rutieră București, Brigada Autostrăzi și de la 8 servicii rutiere județene, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul IGPR, în total vreo 50 de polițiști.

“Prezența activă  a polițiștilor și vizibilitatea ridicată nu i-a descurajat pe cei hotărâți să încalce legea, astfel că 250 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, unele dintre acestea atrăgând şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, anunță Poliția Neamț.

250 de șoferi traşi pe dreapta în Neamţ în câteva ore, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost constatate 63 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 51 de abateri ale pietonilor, 12 abateri ale bicicliștilor, 6 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 3 depăşiri neregulamentare şi 115 de alte cazuri de indisciplină rutieră. Pentru abaterile constatate, cei 50 de polițiști aflați în teren au reținut 20 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, trei referitoare la consumul de alcool, cu valori cuprinse între 0,65 și 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat și două pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive (respectiv cocaină, THC-5 și metamfetamină).

Cel cu cocaina este un brăilean de 32 de ani, oprit în trafic în Piața Ștefan cel Mare din Piatra Neamț. Mai“ vrednic“ a fost un romașcan de 30 de ani, la care aparatul drugtest a indicat valori pozitive pentru THC-5 și metamfetamină. (G.S.)

Articolul precedentApa Serv încearcă să mărească tarifele la apă şi canalizare pentru următorii 5 ani
Articolul următorPomi de Crăciun cu preţuri între 15 şi 35 de lei de la Romsilva
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.