Președintele Consiliului Județean Neamț și-a început săptămâna de lucru cu o vizită pe șantierul Apa Serv de la Roman. Constantin Iacoban s-a dus la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Roman, împreună cu Ionuț Dughir, directorul Companiei Județene Apa Serv.

”Am găsit o situație mult îmbunătățită față de ceea ce a fost până acum. Din discuțiile purtate cu cei de pe șantier, am înțeles că, până la sfârșitul acestui an, lucrările ar putea fi realizate în procent de circa 90% și vor rămâne de pus la punct cele care se asigură din procentul de cofinanțare. Am văzut o dorință de a se face treabă cu simț de răspundere, de a se încheia proiectul la termen. La momentul actual, cred că s-a realizat cam 50% din lucrare și până pe la 90% s-ar putea face, până se termină acest an. Desigur, încă este în întârziere lucrarea, dar, față de ceea se ce înregistra acum câteva luni, e de apreciat recuperarea. Eu mă declar optimist, pentru că, la fața locului, au fost aduse multe utilaje, cu care se va lucra, dar care încă nu au fost puse pe direcție. După ce va începe treaba cu ele, recuperarea întârzierilor va fi vizibilă”, a declarat Constantin Iacoban după vizită.

Proiectul „Extinderea și modernizarea Stației de Epurare Ape Uzate Roman“, în valoare de aproape 43 de milioane de lei, fără TVA, a fost câștigat de firma Passavant Roediger Gmbh, la adresa căreia Consiliul Județean a avut reproșuri încă de la începutul lucrării, fiindcă, eufemistic vorbind, s-a urnit tare greu. Nici amenințarea cu rezilierea contractului n-a impresionat. Între timp, după ani de zile, pare că proiectul a intra pe un făgaș cât de cât normal. Investiția presupune ”reabilitarea captărilor de apă, a stațiilor de clorinare, a conductelor de aducțiune și a rezervoarelor, construirea și reabilitarea stațiilor de pompare și extinderea sistemelor de distribuție a apei, precum și extinderea sistemelor de colectare a apei uzate, incluzând construirea stațiilor de pompare, extinderea și reabilitarea stațiilor de epurare apă uzată”. În proiect se menționează cam 237.000 de locuitori drept beneficiari.

Termenul de finalizare din actele oficiale este 9 decembrie 2015.

(D. OSTAHIE)

Articolul precedentACTUALIZARE Blocajul sistemului cardului de sănătate a fost remediat!
Articolul următorBICAZ: Bani aruncați în vânt pe camere video
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.