Apa Serv ar putea relua furnizarea din sursa Bâtca Doamnei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCătălin Dughir, directorul Companiei Apa Serv, a anunțat marți, 26 aprilie, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, că s-ar putea ca, în perioada imediat următoare, să fie reluată furnizarea apei potabile către populație din sursa Bâtca Doamnei.

„Am modificat procesul de tratare și potabilizare a apei din sursa Bâtca. Suntem în probe de marțea trecută. Când cei de la Direcția de Sănătate Publică ne anunță că toate probele sunt bune, redeschidem captarea Bâtca”, a anunțat Cătălin Dughir.

Sursa Bâtca a fost închisă la începutul lunii februarie, după ce angajații Apa Serv au descoperit că apa din lac este infestată cu bacteria Clostridium Perfringens.

De atunci și până acum, cei de la „Apele Române” și-au luat angajamentul că vor face un studiu pentru a descoperi sursa de infestare, studiu de care nu se mai aude nimic în prezent. La Prefectură s-a înființat un grup de lucru care să sprijine pe viitor compania Apa Serv „în stabilirea măsurilor necesare, pe termen mediu și lung, pentru securizarea asigurării alimentării cu apă a cetățenilor din județul Neamț”. Grupul de lucru trebuia să acționeze în perioada 16 – 31 martie 2016, iar raportul final și măsurile stabilite să fie prezentate prefectului județului la sfârșitul primei săptămâni a lunii aprilie, urmând ca acestea să fie supuse aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dar nici de acel raport nu am mai aflat nimic.

În schimb, pentru că sunt direct interesați, mai ales după pocinogul avariei din 9-13 martie, cei de la Apa Serv au căutat și, după cum anunță, au găsit și o soluție pentru a relua furnizarea, chiar dacă sursa de infestare nu a fost încă descoperită.

Când s-a trecut pe o singură sursă de apă, cea de la Vaduri, rețeaua a început să cedeze din cauza presiunii puternice, fapt ce a dus la apariția numeroaselor avarii din ultima perioadă, inclusiv cea din 9-13 martie,

Și în prezent mai sunt probleme, după cum a anunțat directorul Apa Serv: „Avem probleme în Sarata, unde se creează pungi de aer pe rețea. Aștept un răspuns până miercuri, la ora 10:00, în scris, de la echipa care analizează situația. Am mai avut probleme la intrarea în oraș, în zona Ursuleți”. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentInstanţa a decis: „calităţile” Cristinei Păvăluţă se bat cap în cap
Articolul următorSpitalul de la Bicaz ar putea să piardă doi medici
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.