Anularea CASS pentru unii contribuabili, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai mulți contribuabili vor beneficia de anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorată începând cu 1 ianuarie 2012 și până pe 31 ianuarie 2015, se menționează într-un proiect de act normativ adoptat astăzi de Guvern. Conform documentului, se anulează această contribuție pentru unele categorii de contribuabili.

Care sunt aceşti contribuabili, aflaţi aici: https://zch.ro/cine-nu-plateste-contributiile-la-sanatate/

Anularea CASS pentru unele categorii vine în condițiile în care mii de minori au primit decizii de impunere pentru plata de contribuții sociale de sănătate pentru veniturile obținute din dobânzile realizate pentru alocațiile primite de la stat și pe care nu le-au ridicat din conturile bancare. Situația s-a datorat unor prevederi neclare din Codul fiscal care nu excludeau în mod specific de la plata CASS persoanele care beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției, cum sunt, spre exemplu, toți tinerii de până în 18 ani.

Între timp, Codul fiscal a fost modificat pentru corectarea acestor neclaritati. Astfel, OG nr. 4/2015 care a intrat în vigoare pe 31 ianuarie stabilește explicit categoriile de persoane care sunt scutite de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și categoriile de venituri pentru care nu vor datora contribuție. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentŞOFERI, vi se pregăteşte ceva!
Articolul următorIBUPROFENUL va fi în continuare compensat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.