Incidentul de duminică, 1 aprilie, de la meciul CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-Steel Man Târgu Neamţ, i-a sensibilizat pe tehnicienii echipelor din Liga a IV-a, care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de starea de lucruri, potenţială generatoare de efecte extrem de grave. Ei spun că prezenţa unei ambulanţe la meciuri ar fi imperios necesară, dar atrag atenţia şi asupra dificultăţilor financiare.

Gabriel Rădulescu (CSM Ceahlăul Piatra Neamţ) – “A fost o dublă accidentare nefericită la un duel aerian. Cred că se impune pe viitor prezența ambulanței, dar în condiții financiare decente. Nu cred că echipele pot susține financiar! La orice competiție sportivă prezența ambulanței ar fi o necesitate. Federaţia Română de Fotbal, Asociaţia Judeţeană de Fotbal ar putea încheia parteneriate cu Serviciul de Ambulanță. Nu vrem să mai vedem tragedii pe terenurile de sport!!”

***************************************

Cristian Luca (Cimentul Bicaz): “Referitor la incidentul de la Piatra Neamţ, pot să spun că, din păcate, în România anului 2018 sunt lucruri elementare care nu se întâmplă şi mă refer la toate domeniile. Normal că o ambulanţă este necesară, pentru că fotbalul e un joc în care contactul fizic şi efortul sunt prezente într-o măsură ridicată. Dar o obligare a echipelor în acest sens vine pentru mulţi ca o «greutate financiară» în plus. Nu ştiu ce să zic… E o situaţie delicată a fotbalului judeţean şi nu se vede ceva frumos în zare. FRF ar trebui să intervină şi să ne sprijine şi pe noi cei mici, poate chiar şi cu o astfel de măsură, cea a asigurării ambulanţei la stadion”.

***************************************

Daniel Zavate (Speranţa Răuceşti): “E greu să aduci atâtea ambulanţe la câte partide sunt. Dar e clar că ar trebui să fie!”

***************************************

Florin Pintilii (Bradu Borca): “Referitor la incidentele de ordin medical în timpul jocurilor cred că este de ajuns un asistent medical calificat pentru acordarea primului ajutor, dar şi o mașină pregătită pentru transportul cât mai rapid spre cel mai apropiat punct de ajutor specializat, respectiv UPU. O ambulanță la fiecare joc ar însemna o neglijenţă faţă de populație! Chiar dacă normal ar fi prezenţa ambulanţei și la ligile inferioare, acest lucru nu se va întâmpla în următorii 20 de ani! Nu se poate în acest moment!”

Vă reamintim că spre finalul primei reprize, doi dintre jucători, unul de la CSM Ceahlăul şi celălalt de la Steel Man, s-au ciocnit cap în cap. Au intervenit prompt Liviu Dunca, care asigură asistenţa medicală mai ales la meciurile de juniori şi maseurul Ioan Stan, ambii de la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Dacă în cazul fotbalistului pietrean lucrurile au părut a fi în regulă, pentru jucătorul de la Târgu Neamţ s-a impus intervenţia SMURD-ului. Chiar se poate spune că acesta a avut noroc că incidentul s-a petrecut la Piatra Neamţ, echipajul ajungând în mai puţin de 10 minute şi transportându-l pentru îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ. Alte detalii – AICI. (M. CONSTANTINESCU)