Antibiotice Iaşi anunţă, într-un comunicat de presă, că, până la sfârşitul lunii aprilie, va livra către farmaciile şi spitalele din România Paracetamol şi Novocalmin (Algocalmin).

„Decizia de a relua producţia pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susţine sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă. Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în Uniunea Europeană, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID 19”, potrivit sursei citate.

Paracetamolul şi Novocalminul (Algocalminul) fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice şi antipiretice. Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului, în caz de febră. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentMinisterul Educaţiei: Cursurile s-ar putea relua în iunie
Articolul următorOficial: Județul Suceava – 1.430 cazuri și județul Neamț – 196 cazuri, cele mai multe confirmate din regiune
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.