canicula 03Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni un regim termic ridicat, însă, pentru prima dată după o perioadă lungă de timp fără precipitații, se întrevăd șanse de ploi pe arii extinse în intervalul 15 – 18 august, la nivelul întregii țări, reiese din prognoza publicată, luni, pentru perioada 10 – 23 august, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului, iar până în jurul datei de 16 august va fi caniculară mai ales în zona de câmpie a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime de 36 de grade. După această dată, regimul termic va marca o ușoară scădere și se va caracteriza prin valori medii de 31 – 32 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea aproximativ aceeași evoluție, vor urca spre o medie regională de 19 grade în prima parte a intervalului, iar în a doua săptămână de prognoză, vor marca o ușoară scădere, spre 16 grade. Regimul pluviometric se va menține deficitar pe parcursul celor două săptămâni, averse în general slabe, pe arii restrânse, fiind de așteptat, mai ales după data de 16 august.

La munte, pe parcursul intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, fiind estimate valori maxime, în medie, în jurul valorii de 24 de grade în prima săptămână de prognoză și de 21 – 22 de grade, în a doua săptămână. Minimele termice vor fi în creștere ușoară, de la 12 grade în prima zi a intervalului, spre 14 – 15 grade, urmând să revină la valori în jur de 12 grade, după data de 19 august. Instabilitatea atmosferică se va accentua în perioada 14 – 18 august, astfel că, mai ales în timpul după-amiezelor, vor fi averse, izolat importante cantitativ. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile doar pe arii restrânse. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANAF – control la averi! 37 de persoane a verificat fiscul în Moldova!
Articolul următorSe întâmplă acum: SMURD la Piața Centrală!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.