0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că întreg intervalul 23 mai – 5 iunie va fi marcat de ploi frecvente, mai ales sub formă de averse. Fenomenul va fi mai pregnant între 24 şi 28 mai, interval pentru care s-a emis şi cod galben, iar ulterior între 29 mai şi 5 iunie. Temperaturile vor fi însă apropiate de normalul perioadei, iar pe alocuri chiar mai ridicate.

ANM: Ploile nu ne slăbesc până-n iunie! Scăpăm, în schimb, de frig!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Moldova, „media regională a temperaturilor maxime va fi de 24-25 grade în primele două zile, valori mai ridicate decât mediile climatologic specifice acestei perioade. Apoi temperaturile vor fi în scădere pronunțată, pentru ca ulterior, până la sfârşitul lunii mai, să crească treptat spre 27-28 de grade, ajungând să caracterizeze din nou o vreme mai caldă decât ar fi normal. În intervalul 1-5 iunie, maximele diurne vor fi de 24-26 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 12-13 grade în prima săptămână de prognoză, până la o medie regională de 15 grade în 31 mai-1 iunie. Apoi, regimul termic nocturn va fi în scădere uşoară şi treptată spre 13 grade, în medie, la sfârşitul intervalului de prognoză. Vor fi averse pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 24–28 mai şi 31 mai–5 iunie”, informează ANM, pe site-ul propriu.

ANM: Ploile nu ne slăbesc până-n iunie! Scăpăm, în schimb, de frig!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa munte, potrivit prognozei ANM, „intervalul va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, resimțită îndeosebi la valorile diurne, astfel încât, pe 25 mai, maximele vor fi, în medie, în jurul valorii de 10 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până pe data de 25 mai, media acestora urmând a se situa între 4 și 7 grade. Apoi, până la sfârșitul lunii mai temperaturile vor fi în creștere; media maximelor va ajunge la 17-18 grade, iar a minimelor la 9-10 grade. Astfel de valori vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Scăderea termică de la începutul lunii iunie va fi ușoară, astfel că maximele se vor situa în jurul a 14 grade și minimele vor fi de 6-7 grade. Vor fi averse aproape în tot intervalul, mai importante cantitativ și pe arii mai extinse între 24 și 27 mai, dar și după 31 mai”.

Prognoza ANM pentru toate regiunile ţării, în format pdf:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/05/anm-23-mai-5-iunie.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentIncidentul Carla’s Dreams: Autorităţile au găsit vinovaţii!
Articolul următorTerapii gratuite pentru copiii cu dizabilități din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.