canicula 02Valul de căldură consemnat în ultimele săptămâni la nivel național va reveni în toate regiunile în următorul interval, temperaturile urmând să ajungă și la valori de 36 de grade Celsius, în timp ce nivelul precipitațiilor va continua să fie scăzut și doar cu mici reprize de ploi slabe și de scurtă durată, reiese din prognoza publicată, luni, 3 august, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 3-16 august, citată de Agerpres.

În Moldova, în intervalul 3-7 august, vremea va continua să se încălzească de la o zi la alta, astfel că în sudul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând a crește de la o medie de 30-31 de grade la aproximativ 33 de grade, în data de 6 august. Tendința pentru restul intervalului va fi către un regim termic foarte ridicat, local canicular, cu o posibilă ușoară răcorire în jurul datei de 8 august. Aceeași evoluție este estimată și în regimul valorilor nocturne, cu o medie de 14-15 grade în primele nopți și 16-18 grade în restul perioadei. Regimul pluviometric se menține deficitar, probabilitatea de ploaie fiind foarte scăzută pe tot parcursul celor două săptămâni.

La munte, vremea se va menține caldă pe parcursul celor două săptămâni, fără variații termice semnificative, astfel că maximele vor fi, în medie, între 21 și 24 de grade, iar minimele de 13-14 grade, mai scăzute în primele nopți. Intervalul de referință va fi caracterizat de un regim pluviometric în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind de așteptat doar izolat, în special în jurul datei de 6 august.

Estimările meteo sunt realizate de către ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCopii răniţi în accidente rutiere
Articolul următor14 SEPTEMBRIE – prima zi de școală! Structura anului şcolar 2015 – 2016
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.