Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 28 iunie, o nouă avertizare COD GALBEN şi a prelungit cu 24 de ore atenţionarea emisă anterior. Intervalul de valabilitate este 28 iunie, ora 21:00-29 iunie ora 21:00.

Potrivit noii avertizări: „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20-30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp. Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ”.

ANM: Codul galben de ploi abundente prelungit 24 de ore, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit actualizării atenţionării anterioare: În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină”.

Detalii suplimentare – AICI. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentTrei reviste școlare laureate ale concursului național
Articolul următorVIDEO Dezastru la Miroslava – Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.