Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni (27 iunie – 10 iulie). În intervalul menţionat, nu vom scăpa de caniculă, aceasta va lua doar o… pauză, în perioada 28-29 iunie. Atunci, potrivit ANM, vor fi vijelii, ploi în averse, descărcări electrice, grindină, etc. În acest sens, a fost emisă şi o avertizare COD GALBEN. Ulterior, canicula va reveni, o nouă etapă de instabilitate atmosferică fiind prognozată la debutul lunii iulie.

MOLDOVA

ANM: Canicula ia… pauză de COD GALBEN!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vremea se va menține călduroasă în prima zi a intervalului, când media valorilor maxime va fi de 32 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 19 grade. În 28 și 29 iunie, temperatura va scădea și se vor înregistra medii ale valorilor diurne în jur de 26 de grade și minime, în medie, de 16 grade. Ulterior vremea va redeveni călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30-32 de grade și de 17-18 grade a celor minime. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere la începutul intervalului, astfel că, mai ales în data de 28 iunie, vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse și în restul perioadei, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 2-4 iulie” – ANM.

MUNTE

ANM: Canicula ia… pauză de COD GALBEN!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, când media valorilor diurne va ajunge până în jur de 16 grade, iar a celor minime va fi de 9-10 grade. După 29 iunie, temperatura va fi în creștere, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă; media maximelor va fi de 20-22 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Intervalul va debuta cu o vreme instabilă, astfel că, pe arii extinse vor fi averse, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Averse locale, mai ales în timpul după-amiezelor, sunt așteptate și în restul intervalului, dar mai ales în perioada 1-3 iulie și după data de 7 iulie” – ANM.

Prognoza pentru întreaga ţară:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/06/prognoza-27-iunie.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentTaximetrist blocat în trafic de poliţie şi „percheziţionat”
Articolul următorUn cal, un porc şi o oaie – arşi de vii din cauza furajelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.