0:00

După câteva zile cu temperaturi mult peste media perioadei (ajungând chiar aproape de 30 grade Celsius), Administrația Națională de Meteorologie avertizează că vremea se va răci considerabil în zilele următoare.

În Moldova, vremea va fi extrem de caldă marţi (16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 şi 31 de grade. În 17 aprilie, răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimţi în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12 – 13 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13 – 15 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, iar spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de 12 – 13 grade, în primele nopţi, va scădea până la 2 – 3 grade, în data de 20 aprilie. Ulterior, se va înregistra o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice, până la 6 – 8 grade la finalul intervalului. Va ploua în zilele de 17 şi 18 aprilie, însemnat cantitativ, iar perioade în care precipitaţiile vor fi prezente, după data de 21 aprilie”, menționează un comunicat al ANM citat de Agerpress.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare cod galben de „instabilitate atmosferică temporar accentuată” care afectează, printre altele și partea de vest a județelor Neamț, Suceava și Bacău. „În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, precizează avertizarea ANM.

ANM avertizează: vremea se răcește semnificativ. Cod galben de instabilitate atmosferică în trei județe din regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Codul galben este valabil în intervalul 16 aprilie, ora 15.00 – 17 aprilie, ora 15.00.

Z.C.

Articolul precedent562 de locuri de muncă disponibile în Neamț
Articolul următorOre decisive pentru Marius Crăciun
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.