Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, 27 octombrie, o avertizare de „lapoviță și ninsoare” pentru zona montană. Aceasta este valabilă în intervalul 27 octombrie, ora 21:00 – 30 octombrie, ora 23:00 şi mai prognozează şi „intensificări temporare ale vântului, disconfort termic”.

ANM avertizează: Pregătiţi-vă de ninsoare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, îndeosebi, la altitudini de peste 1.600 metri, rafalele vor depăși 65-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece”, potrivit ANM.

În funcţie de evoluţia şi de intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPreocupări de toamnă la PNL Piatra Neamț: alegeri interne, serviciile publice, salariile profesorilor și piața centrală
Articolul următorDr. Pușa Crețu este președintele noii comisii de disciplină Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.