reclama autocenter

papagalii fara bilet

Un șpionete cu dinți de aur palmat discret lângă primăria den târgu` cu cetate ne-o sunat să ne zice cum azi la premărie ar fi trebuit să fie un zaiafet cu chiuituri, ca la ziua lui dom` Harpa, pe motiv că o doamna secretară face niște ani. Și ne-o mai zis că doamna aniversată cam sughite și i se zbate și sprânceana den stânga (semn nu foarte bun), cu toate că are spate protejat și cumătri unde trebe. Păi are și de unde, că dom` premare și cu junele șăf de la pesedeu au găsit-o capră ispășitoare (că țap nu putem zice …) și-au cântat-o pe la județ. Acuma, noi îi urăm să fie sănătoasă, că de trăit are cu ce, aneleurile îs făcute bine și păpușoiu` crește vertical. Mai cu seamă că, nu credem noi că ea e capu` tuturor dezastrelor den primăria condusă de nea Dinu pe vremuri, așa cum încearcă unele alegații să zice. Lume rea, dom`le !

Să știți că azi ne-am ferchezuit, ne-am dat cu gel, l-am pieptănat pe ăsta den mijloc, cumătru` și-o schimbat gumarii ș-o trecut la sandale, că așteptăm să fim invitați de dom` depotat Munteanu că-i ziua domniei sale pă persoană fizică. Da` până la petrecere îi urăm în cor să fie sănătos, la fel de aprig în politichie, să i se împlinească, tot pă persoană fizică, tot bulucu` de gânduri care-i dau ghes când se repauzează. Acuma, ne așteptăm să scoață pe masă niște rachiu de smochini păroase, da` nu la pet, ci la ceva ce are un gospodar erect, adecă butoi. Cât despre tărie, suntem de părere că, dacă rachiu` are atâtea grade, câți ani împlinește domnu` depotat, noi suntem mulțumiți și n-avem obiecții. La mulți ani și numai bine !

Să fiți atenți pe unde călcați dacă mergeți pă Ștefan cel Mare, inclusiv dom` premare nea Gigi (rășpectele noastre, să trăiț`) când pleacă ori vine de la premărie, că băieții de la nu știu ce firmoi iar umblă la canale să le scoață. Ceva nu le-o plăcut cum erau puse și vor să le mai pună o dată, că nu știu ce cosinus de alfa nu-i bun și din cauza lu` cosinusu` ăsta zdrăngăne măsinile când trece. Acuma, fie vorba între noi, e o lucrare românească, că numa` la noi întâi se toarnă asfaltu` hârtie și apoi se sparge să se pună canale, apoi iar se pune asfalt, apoi iar se sparge …și tot așa. Cumătru` zice că mare lucru dacă nu cumva vreun ingineri de acolo caută ceva comori, că a mai cetit el de niște amărășteni care o săpat și-o găsit lozuri câștigătoare gata, adică o devenit moguli. Deci, vedeți pe unde călcați și pe ce puneți mâna.

Articolul precedentIn Memoriam Petru Ursache
Articolul următorMuzică, joc și voie bună, în zi de sărbătoare, la Roznov