Consilierul local şi fost viceprimar al municipiului Piatra Neamţ, Vasile Ouatu, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, fiindcă, după precizează instituţia în comunicatul oficial, “în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, au fost încheiate un număr de 48 contracte de prestări servicii și 5 acte adiționale aferente acestora, în valoare totală de aproximativ 4.161.456 Lei, contracte încheiate de către Primăria Municipiului Piatra-Neamț sau societăți comerciale aflate în subordinea C.L. al Municipiului Piatra-Neamț și diverse societăți comerciale în cadrul cărora atât OUATU VASILE, cât și soția și fiul său au deținut sau dețin funcții și calități, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

Vasile OuatuÎn acest punct, se cuvine să adăugăm că ANI menţionează că Vasile Ouatu a depus la dosar punctul său de vedere şi, de acum, se merge înainte, procedural vorbind.

La fel de corect este să menţionăm multiplele calităţi, demnităţi, funcţii şi preocupări cunoscute de-ale dlui Ouatu, rămas în mentalul colectiv ca om (divers) politic, fost candidat la primăria Piatra Neamţ, fost consilier local, fost viceprimar, actual consilier local, patronul (material şi/ sau spiritual) al echipei de volei Unic, cam în aceleaşi condiţii şi al magayinului cu acelaşi nume, acţionar la FC Ceahlăul ş.a.m.d.