Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că fostul director executiv al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Bacău s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada deținerii funcției, se precizează într-un comunicat de presă al ANI.

ANI apreciază că Gabriela Mazilu „a exercitat simultan și funcția de expert contabil în sectorul privat (funcție care are legătură cu atribuțiile funcției publice – conform fișei postului), precum și funcția de expert (contabil) tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Bacău – Biroul Tehnic de Expertize Tehnice și Contabile Bacău, obținând venituri din exercitarea acestor funcții”.

APIA BACĂU

„Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate (…) a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice», precum și dispozițiile art. 96, alin. (1) din același act normativ, potrivit căruia «Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului»”, explicitează ANI decizia luată.

Gabriela Mazilu a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris) şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLa adunat proiectile în pădurea din Oglinzi
Articolul următorPercheziţii şi reţineri pentru înşelăciuni prin metoda Accidentul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.