iulian iancuAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul fostului deputat de Neamţ, Iulian Iancu, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

Constatările ANI vizează legislatura 2008 – 2012, când Iulian Iancu era parlamentar de Bacău.

Într-o situaţie similară, potrivit ANI, se află alţi 31 de foști sau actuali parlamentari.

“IANCU IULIAN Deputat CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV: În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fratele în funcția de subinginer în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fratele său a obținut venituri salariale în cuantum total de 23.460 lei”, se menţionează în comunicatul citat.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale: art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative; Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparțialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public»”, mai precizează ANI.

Iulian Iancu se află deja la al treilea mandat de deputat, din partea PSD. El a reprezentat judeţul Neamţ în legislatura 2004 – 2008 şi judeţul Bacău în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 până în prezent. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIARNA LA NEAMŢ: Locuitorii din Izvorul Alb tot nu au energie electrică!
Articolul următorO noapte în frig, pentru a ajunge la racla Sf. Cv. Parascheva! Viaţa Sf. Cv. Paracsheva
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.