ANI face sesizare penală pe numele președintelui Consiliului Județean Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFuncția de președinte de Consiliu Județean pare a fi cu ghinion pentru cei care sunt în acest fotoliu. După ce președintele CJ Neamț, Ionel Arsene,  fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, pentru fapte de corupție, iar președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat pentru acuze similare, a venit rândul omologului de la Iași. Costel Alexe ar putea fi urmărit penal după ce Agenția Națională de Integritate a anunțat că va sesiza procurorii cu privire la posibilitatea săvârșirii unei infracțiuni.

Faptele ar fi avut loc pe vremea când actual președinte al CJ Iași ocupa funcția de ministru al mediului, apelor și pădurilor, astfel că decizia de a stabili dacă a existat sau nu o infracțiune aparțile procurorilor Parchetului General. Alexe este suspectat de omisiuni în declarația de avere din 2020 unde ar fi uitat să precizeze că a împrumutat firma soției cu o sumă importantă.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către ALEXE COSTEL, fost Ministru al mediului, apelor și pădurilor a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal. Persoana evaluată nu a declarat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, împrumutul în valoare de 107.600 Lei, reprezentând creditarea  unei societăți comerciale în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator”, conform ANI.

FOTO: costelalexe.ro

(G.S)

Articolul precedentCopil de două luni rănit în accident la Horia
Articolul următor„Concert de toamnă târzie” la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.