massoneAdunarea creditorilor societăţii FC Ceahlăul SA l-a revocat din funcţie pe Angelo Massone, administratorul special al societăţii pe perioada insolvenţei.

Masone a semnat un comunicat de presă publicat pe un blog al unui suporter pietrean în care l-a criticat pe Luigi Bodo, reprezentantul legal al societăţii RIFIL, sponsorul tradiţional al Ceahlăului că ar fi renunţat să mai sponsorizeze echipa.

„RIFIL este o societate particulară care a sponsorizat Ceahlăul şi a dat bani în avans pentru 2015. N-am abandonat nimic. Sunt sponsor al clubului. Massone a cumpăratacţiuni cu 100 de lei (n.r.: Massone deţine peste 54% din acţiunile FC Ceahlăul). Trebuia să salveze echipa de la retrogradare. Din punctulmeu de vedere, nu poţi cumpăra acţiuni fără să bagi bani apoi. Nu am niciun gând să iau echipa de fotbal. Nu mă pricep. Vreau să fiu în schimb lângă cineva serios. Dar nu va fi RIFIL, ci Luigi Bodo“, a mai spus Luigi Bodo.

Patronul Getica ’95, Viorel Tudose, a afirmat că s-ar implica în salvarea Ceahlăului, dar exclude colaborarea de orice fel cu actualul acţionar majoritar.

„Acum s-ar împrumuta clubul cu bani, iar banii s-ar transforma în acţiuni. Nu ştiu dacă se pot aduna bani să se acopere găurile din trecut. Sunt oameni care ar vrea să ajute la existenţa clubului, dar toţi au condiţionat implicarea prin despărţirea de Massone“, a declarat ViorelTudose.

Conform legii, pe perioada insolvenţei, FC Ceahlăul va fi condus de adunarea creditorilor, formată din trei reprezentanţi ai creditorilor clubului de fotbal aleşi prin vot: Luigi Bodo, Viorel Tudose şi CătălinRoca, reprezentantul Hotelului Central Plazza, sub supravegherea judecătorului sindic.

În perioada 18 iunie – 31 august, cât clubul a fost administrat de către Angelo Massone, s-a constatat creşterea datoriilor către furnizorii de servicii precum şi lipsa unei strategii pentru reorganizarea activităţii clubului. Cum jucătorii nu şi-au încasat banii conform contractelor, se pare că se poate ajunge chiar la situatia de a deveni liberi de contract chiar în conditiile în care societatea ce administrează clubul este în insolvenţă. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentVizită de verificare a lucrărilor de reparații și modernizare din Piatra Neamț GALERIE FOTO
Articolul următorMesagerul de Neamţ 218: Cum începe noul an şcolar?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.