0:00

Angajații CAS au primit majorările salariale cerute. Protestul s-a încheiat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe astăzi, 14 noiembrie, ora 13:00, sindicaliștii CAS Neamț s-au reîntors la muncă. Întreruperea protestului a fost decisă la nivelul central al Sindicatului Democratic din Casele de Asigurări de Sănătate după ce Camera Deputaților a aprobat legea cu noile grille de salarizare. Potrivit sindicaliștilor acestea intră în vigoare din luna decembrie, iar nivelul de salarizare va ajunge undeva la cel practicat în Secretariatul General al Guvernului.

“De astăzi, de la ora 13:00 se lucrează normal cu publicul – asigurații, furnizorii de servicii medicale. S-a aprobat în parlament legea care asigură majorarea salariilor”, a precizat liderul sindical al CAS Neamț, Mihai Neculai.

Cu acest act normativ a fost evitată situația în care ar fi urmat sistarea plăților către spitale și furnizori, lucru care ar fi început să producă efecte chiar de mâine (amănunte aici). Sindicaliștii erau deciși să apeleze la această formă de protest dacă legea nu ar fi fost aprobată, ceea ce ar fi afectat activitatea tuturor angajaților din spitale și alte unități medicale și, implicit, s-ar fi răsfrânt asupra pacienților.

Angela Croitoru

Articolul precedentProxeneți reținuți: victima agresiunii a fost constrânsă fizic și psihic
Articolul următorPiatra-Neamț: Coliziune între un autobuz, un autocamion și un autoturism: un copil de 4 ani asistat medical la fața locului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.