toma ontanu tarata

Conferința regională a Uniunii Naționale pentru Progresul României, desfășurată, vineri și sâmbătă, în stațiunea Durău, a avut în prim-plan angajamentul partidului pentru susținerea tandemului Victor Ponta – George Maior, primul la președinția țării, iar actualul director al Serviciului de Informații la conducerea guvernului. Tema a fost confirmată și dezvoltată în cadrul conferinței de presă de sâmbătă dimineață, care i-a avut ca protagoniști pe Neculai Onțanu (secretar general al UNPR, nemțean la origine, primarul Sectorului 2 al Capitalei), Culiță Tărâță (vicepreședinte și singurul președinte de consiliu județean al partidului, coordonator al Regiunii Nord-Est) și Damian Drăghici (europarlamentar). Președintele Gabriel Oprea s-a retras imediat după încheierea ședinței cu fruntașii regionali și nu a mai revenit la întâlnirea cu gazetarii locali. Printre invitați au fost remarcați cunoscuții Șerban Mihăilescu și Gheorghe Emacu, a căror cariere politice au rădăcini solide în PSD. Nu aveau cum lipsi parlamentarii Liviu Bumbu, Marian Enache și Constantin Moisii.

Dacă în dreptul celebrului muzician româno-american Damian Drăghici s-a marcat repede disponibilitatea sa de a dubla mandatul de reprezentare recent câștigat cu unul de ambasador al intereselor noastre în Parlamentul European și faptul că, potrivit generalului Onțanu, este singurul cetățean american din PE, greul prezentării a revenit celor doi nemțeni. S-a reafirmat trăinicia colaborării cu PSD ce nu poate fi distrusă de cunoscuta criză din județul nostru, una singulară, subliniindu-se că nu Tărâță strică relația. De altfel, alianța este înregistrată oficial și valabilă până în 2020. Cât privește majoritățile care se fac și desfac, având în vedere varietatea situației din țară, s-a reținut că este problema PSD cu cine negociază. Oricum, s-a afirmat clar că PP-DD nu va lua locul UNPR și că ieșirea de la guvernare este exclusă. Culiță Tărâță a respins unele speculații de dată recentă, insistând că UNPR, un partid de centru-stânga, nu se va duce spre dreapta.

Alte teme semnificative dezbătute, pe lângă cele legate de nedescriminarea politică a orașelor și comunelor din județ în privința finanțărilor bugetare ce vin prin consiliul județean sau de redeschiderea spitalului din Bicaz, s-au referit la creșterea forței partidului în interiorul alianței și speranța că foarte mulți fermieri vor gravita în viitor în jurul UNPR.

Evenimentul de la Durău a fost primul dintr-un șir de conferințe ce vor fi organizate de UNPR la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare. (Z.C.H.)

Articolul precedentEuroparlamentare la comune Dumbrava Roșie și Farcașa
Articolul următor“La Cetatea Neamțului plouă în toate sălile de la parter și etaj”