0:00

Andrei Marc, “undă verde” pentru transfer, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Vasile Miriuță confirmă interesul Stelei pentru Andrei Marc. Bun prieten cu Laurențiu Reghecampf, tehnicianul principal al Ceahlăului a dezvăluit că a discutat telefonic cu antrenorul Stelei, care se interesează de jucătorul pietrenilor. Dinamovist de la vârsta de 6 ani, Miriuță l-ar recomanda la… Dinamo. Pe partea cealaltă, președintele executiv Vicențiu Iorgulescu nu exclude varianta unui transfer la Atletico Madrid, dacă spaniolii acceptă să plătească un milion de euro. În aceste condiții, meciurile cu FC Brașov și Astra Giurgiu din campionat, dar și partida naționalei de tineret cu Irlanda, pot fi hotărâtoare pentru viitorul tânărului jucător pietrean.

Steaua tatonează, Ceahlăul plusează

Steaua a început să tatoneze terenul pentru achiziționarea lui Marc, după ce nu a primit niciun răspuns la oferta făcută lui Varela, de la Vaslui. Bucureștenii au ridicat suma la 750.000 de euro pentru fundașul vasluian, iar suma face cu ochiul și grupării pietrene, care a anunțat că Atletico Madrid a cerut o ofertă concretă pentru Marc, în ideea grăbirii tratativelor cu campioana României. ”Un million de euro”, a anunțat președintele executiv Vicențiu Iorgulescu, însă a precizat că suma ar putea fi negociată în cazul Stelei. Marc este un jucător văzut însă în Ghencea mai mult ca o soluţie pentru viitor, de aceea, el nu poate avea la Steaua statutul de titular incontestabil, decât dacă se poate impune în duelul cu Gardoș, sau, de ce nu, cu Varela, în cazul în care campionii îi achiziționează pe amândoi. Oricum, calea dialogului a fost deschisă, iar dacă Reghecampf s-a interesat de Marc, înseamnă că și Gigi Becali va trebui să-i satisfacă pretențiile antrenorului, chiar dacă relațiile cu Gheorghe Ștefan nu mai sunt cordiale, după ce latifundiarul din Pipera nu și-a ținut promisiunea în cazul transferului lui Andrei Dumitraș.

Reghecampf va avea ultimul cuvânt

Actualul antrenor al lui Marc, Vasile Miriuţă, spune că a discutat deja cu Reghecampf despre situaţia fundaşului de 20 de ani şi se declară convins că jucătorul ar face faţă la echipele cu nume din Liga 1. Laurenţiu m-a întrebat de el, eu l-aş recomanda şi la Dinamo, dau un exemplu. Şi CFR Cluj are nevoie de un fundaş ca Marc, dar acum nu eu hotărăsc. Cine îl vrea pe Marc să vină să facă o ofertă la conducere şi dacă conducerea îşi va da acordul, el e liber să plece”, spune Miriuță, convins fiind că jucătorul lui este pregătit pentrru a juca fotbal la orice echipă. ”Reghecampf m-a întrebat, el l-a şi urmărit, normal. Marc are un caracter foarte bun şi ăsta este adevărul. I-am spus ce calităţi are, acum el va hotărî, dacă va avea nevoie de serviciile lui, dacă nu, eu mă bucur că rămâne la noi şi ne ajută în continuare. El creşte lângă un jucător experimentat cum este Gabi Cînu”, mai precizează Vasile Miriuță. În cazul în care ar rămâne la Ceahlăul și ar confirma prin evoluțiile sale, Marc și-ar putea dubla cota la finalul campionatului. Steaua a simțit pericolul că i-ar putea scăpa transferul printre degete și, pe lista lui Reghecampf, neconfirmată de MM Stoica, a cărui adversitate față de Pinalti e deja de notorietate, este trecut și Marc. Steaua am văzut că are pe listă 6-7 fundaşi centrali, ei trebuie să se hotărască, ştiu mai bine ce au nevoie. Încă o dată, Marc e un jucător foarte bun, daca s-ar transfera la Steaua sau la o altă echipă, numai de el ar depinde pentru că el dacă munceşte bine, cum munceşte aici, şi când îl bagă joaca la fel de bine, nu ar fi niciun fel de problemă, a declarat Miriuţă. Acesta este de părere că Marc ar fi potrivit în 2-3 ani și pentru echipa națională. ”Andrei Marc va face cuplu în 2-3 ani cu Chiricheş în echipa naţională”, spunea în urmă cu două săptămâni antrenorul principal al Ceahlăului.

Miriuță se oferă exemplu

Eu le-am spus tuturor jucătorilor de când am venit la Piatra Neamţ şi le repet săptămânal că depinde numai de ei, de modul cum vor juca şi cum se vor pregăti, dacă vor ajunge la o echipă mare din România sau din străinătate. Eu am jucat la naţionala Ungariei, spre exemplu, deşi nu ştiam o boabă ungureşte când m-am transferat la prima echipă din campionatul maghiar. Nici eu şi nici soţia mea, dar toţi jucătorii m-au respectat ca fotbalist, pentru că-mi făceam treaba pentru echipă. Cum la naţionala României nu eram convocat, în momentul când am fost chemat la naţionala Ungariei nici n-am mai stat pe gânduri. A fost o onoare să joc în naţionala Ungariei, îşi aminteşte Vasile Miriuţă, antrenorul principal al Ceahlăului.

Pregătit pentru Steaua

Marc a declarat deja că este pregătit să joace la Steaua. ”Dacă mă întrebi în ce măsură sunt pregătit pentru a juca la Steaua, îţi pot răspunde că da, sunt! Fotbalul e acelaşi şi la Ceahlăul, şi la Steaua, şi sunt convins că m-aş descurca la un nivel precum cel de acolo”, a spus Andrei Marc, care este văzut ca un fotbalist ce se pliază pe profilul lui Chiricheș. ”Până la 18 ani am fost mijlocaş central, jucam în faţa apărării, am fost reprofilat în ultimii ani, la echipa mare a Ceahlăului, de către Costel Enache. Poate că de asta mă trage jocul în faţă”, a explicat Marc. Ca o recunoaștere morală a valorii profesorului Consantin Pancu, cel care i-a descoperit și format atât pe Marc, cât și pe Maxim, acesta a fost numit director adjunct la LPS Piatra Neamț, de către conducerea ISJ Neamț. Despre banii care i s-ar fi cuvenit pentru formarea unor jucători valoroși pentru naționala de fotbal a României, nu-și mai aduce aminte nimeni. Tipic românesc!

Andrei Marc, “undă verde” pentru transfer, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Andrei Marc, “undă verde” pentru transfer, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Andrei Marc, “undă verde” pentru transfer, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentRomeo Roman, reprezentant la Postliceala Târgu Neamț
Articolul următorLeberalii e verzi și nu doarme