reclama autocenter

andrei ignat

• pe vicele Dan Manoliu îl schimbă doar din AGA Drupo

După ce s-a lămurit cu privire la viitorul său în cadrul PNL, cum că nu va avea unul, mai ales după ce comisia de arbitraj i-a respins contestația făcută la excludere, liberalul Andrei Ignat (în imagine) urmează să fie schimbat din toate posturile în care reprezenta Consiliul Județean din care (încă) face parte. Practic, Ignat a demisionat din toate forurile în care avea rol de reprezentare de prin aprilie, când a fost desemnat vicepreședinte al CJ, ceea ce-l făcea incompatibil cu funcțiile ocupate. Consiliul Județean Neamț n-a mai apucat să ia act de asta în plen, fiind ocupat cu atâtea majorități. În ședința de luni, va lua. Cu același prilej se vor nominaliza și înlocuitorii, care, în baza distribuirii pe algoritm politic, vor fi tot de la USL. Dacă se repetă povestea de la precedenta ședință de CJ, sunt foarte mari șanse ca PNL să rămână din nou cu buza umflată, fiindcă PSD s-a obișnuit să-și adjudece pretențiile materiale și demnitățile pe care și le dorește.

Ce se pune în discuție? În primul rând, locul rezervat CJ-ului în comitetul director al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Oşlobeni. Apoi, din aceleași motive, funcția ocupată de Ignat în Consiliul de Administraţie al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”.

În fine, dar nu în cele din urmă, bătălia mare se dă pe funcțiile de agaman, reprezentarea județului în Adunarea Generală a Acționarilor pe la societățile în care Consiliul este acționar majoritar sau unic. Asupra acestui aspect nu s-a reușit nicio convenție, structura AGA fiind modificată și răsmodificată, în funcție de conjuncturi, majorități, negocieri și adierea vântului. Ca o consecinţă a demisiei domnului Andrei Ignat din calitatea de reprezentant al Consiliul Judeţean Neamţ în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a Societăţii Comerciale Troleibuzul SA Neamț, este necesară desemnarea unei alte persoane în acest organism”, se explică în proiect.

La fel, tot urmare a demisiei lui Dan Manoliu din AGA Drupo, se impune desemnarea unei alte persoane şi în acest organism”.

Acestea două, plus algoritmul politic rezultat din alegerile locale, impun și ”completarea listelor reprezentanţilor Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul AGA SC Troleibuzul SA Neamţ, Companiei Judeţene Apa Serv SA Neamț, SC Neamț Turism SA și SC Drupo Neamț SA cu câte un reprezentant din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României”. Având în vedere cele expuse mai sus, au fost inițiate proiectele de HCJ aferente, spre a fi supuse dezbaterii, negocierii și, cine știe, poate chiar aprobării plenului județean.

Dana OSTAHIE

Articolul precedent“Roman Metropolitan” împiedicat în orgolii
Articolul următorNadina Simion, pregătită de excludere din Consiliul Județean

3 COMENTARII

  1. Lasa Ignate sipe altii , ti-ai facut plinul. Oameni noi, spagi noi, obiceiuri vechi. Nu exista politician sarac. Romani saraci sunt peste tot.

  2. Daca luam in calcul si realizarile de ,,succes,,(a se citi cu iz penal)din zona afacerilor private, un om numai bun de POLITICIAN.

Comments are closed.