De la 1 iulie 2018 urma să intre în vigoare posibilitatea ca un asigurat să se poată adresa oricărei farmacii și oricărui laborator de analize medicale din orice județ al țării. Această alternativă ar urma să fie amânată până la data de 1 ianuarie 2019, potrivit proiectului Ministerului Sănătății aflat în dezbatere publică. În nota de fundamentare se face referire la faptul că amânarea termenului este determinată și de unele cheltuieli, dar și de timpul necesar implementării măsurii în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

„Astfel, până la data de 1 ianuarie 2019, asiguratul are posibilitatea de a se prezenta la furnizorii de servicii medicale  paraclinice și medicamente care sunt în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor”, precizează proiectul MS.

Totodată, se dorește ca începând cu 1 ianuarie 2019 asigurații să se poată prezenta la orice furnizor de servici medicale paraclinice, dar și la orice farmacie aflată în relație contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul care a făcut recomandarea, cu excepția medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat  care se eliberează cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripţia medicală. (C.I.)

Articolul precedentDouă mașini s-au ciocnit la Pipirig * Una dintre ele a ajuns într-un pârâu
Articolul următorCarmen Nastasă, din nou manager la „Carmen Saeculare”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.