Ministerul Educației a publicat pe site-ul propriu o analiză la nivel național a gradului în care elevii claselor a VIII-a au știut sau nu să răspundă la subiectele și itemii de la cele două probe.

Potrivit acestui document, la limba română, 75% dintre elevii care au scris rezumatul cerut nu au luat niciun punct pentru corectitudinea punctuației în textul scris de ei, iar alte două treimi dintre ei au fost depunctați pentru greșeli de ortografie și gramatică.

WhatsApp Image 2024 02 25 at 11.50.10

La cel de-al doilea subiect, de exemplu, punctuația și ortografia corecte ar fi trebuit să le aducă elevilor câte un punct, însă mai mult de 72% dintre ei nu l-au primit, fiindcă au existat 3 sau mai multe greșeli. Acest subiect era notat cu un maxim de 20 de puncte, avea o singură cerință și presupunea scrierea rezumatului textului la prima vedere, în maxim 150 de cuvinte. De asemenea, din analiza grafică rezultă că peste 63% dintre rezolvări nu au primit punctaj nici pentru ortografie, pentru 2 sau mai multe greșeli de acest tip. În ceea ce privește corectitudinea gramaticală, aproape 60% dintre rezolvările pentru subiectul al II -lea nu au primit punctajul, din cauza greșelilor.

La matematică, potrivit aceleași analize, la subiectul I, cele mai mari bătăi de cap au avut elevii la itemii 2 și 5, la care mai mult de jumătate nu au știut să răspundă, în timp ce la subiectul al II-lea, itemii 3 și 6 au venit cu punctaj slab pentru peste 60% dintre elevii participanți la probă (61,49%, respectiv 63,72%).

WhatsApp Image 2024 02 25 at 11.50.25

Rezultatele cele mai slabe au fost obținute la subiectul al III-lea de la matematică, pentru itemii 1, 4 și 6, între 65,97% și 75,82% dintre elevi nu au știut să răpundă.

Subiectele la proba de matematică le puteți consulta mai jos.

Angela Croitoru

Articolul precedentPeste 600 de locuri de muncă disponibile în Neamț
Articolul următorVIDEO. Exerciţiu de alarmare în toate şcolile din judeţul Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Nustiu ce sa zic, pe timpul lui Ceaușescu erau profesori care își dădeau silința să ne învețe, dar acuma sunt profesorii care nu și dau silința pt elevii, asta este părerea mea, copii nu le mai este gindul la materie, la școală, au esit drogurile, este de speriat, ar trebui sa se oprească drogurile, dar cine sa le oprească, părinții cred că se droghează și copii vad la ei, generația de copii azi nu-i vad bine!

Comentariile sunt închise.