pietricica turism

ana maria miron

Îi place ce puținelor fete le place! Practică sporturi “grele”, la care nu s-ar înhăma decât bărbații înzestrați cu o serie de calități fizice deosebite. La început a fost pasionată de volei, însă l-a părăsit pentru haltere și apoi s-a dedicat luptelor libere. “Trebuie să o luăm în lot”, a spus celebrul Radu “Valahu”, după un concurs de skandenberg de la Piatra Neamț, pe care Ana Maria Miron l-a câștigat într-o manieră clară. La 17 ani, Ana Maria Miron este prima luptătoare pietreană, care a reușit să câștige o medalie la un campionat național de juniori, la stilul libere. Eleva antrenorului Dragoș Câmpanu a ieșit a treia la categoria 67 de kg, la finala găzduită în premieră de sala polivalentă pietreană. Înainte de a practica luptele, Ana Maria Miron a fost triplă campioană națională și o dată vicecampioană națională la haltere, în întrecerea cadetelor și junioarelor. “Am avut o senzație extraordinară când am luat medalia de bronz la lupte. Aș vrea să mai trăiesc asemenea clipe minunate. Am avut o galerie superbă, însă emoțiile au fost mari. Am tras cu dinții de o medalie și am reușit să urc pe treapta a treia a podiumului”.

Antrenorul său, Dragoș Câmpanu, primul campion național de seniori și singurul de până acum din județul Neamț, spune că fetele sunt mai serioase și mai ascultătoare decât băieții în procesul de inițiere în tainele luptelor. “Sperăm să facem o echipă feminină puternică de lupte la Piatra Neamț, cu care să participăm la Campionatele Europene și Mondiale. Alături de Ana Maria Miron, în lot mai avem o sportivă de perspectivă de la Bicazu-Ardelean, pe Diana Bârsan”.

Recent, Ana Maria Miron a făcut furori la o competiție de skandenberg de la Piatra Neamț. “Eu mai dădeam skandenberg cu băieții pe la școala și-i băteam pe toți. Nu prea îmi place, dar am fost la concurs din curiozitate. Am zis să încerc ceva nou să vedem cum este. Mă așteptam să câștig pentru că adversarele nu au fost prea greu de învins. M-au invitat apoi la Campionatele Naționale”. (A. MOISE)

1 COMENTARIU

Comments are closed.