alina militaru

În urmă cu doi ani Alina Militaru s-a dedicat antrenoratului, după două decenii petrecute pe pista de atletism. Prezentă în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, Alina Militaru pregătește actualmente o grupă de fetițe cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. “Facem un antrenament de lungime, insistăm pe învățarea aterizării în nisip. Nu trebuie să vă fie teamă!” Cu aceste cuvinte, a început antrenamentul cu grupa sa de performanță, într-una din zile, profesoara Alina Ramona Militaru, fosta săritoare în lungime de la CS Ceahlăul. Micuțele atlete și-au reluat pregătirea pentru noul sezon la mijlocul lunii august, după care au fost într-un cantonament pe litoral. În sezonul trecut, ele au adus clubului Ceahlăul o medalie de bronz în sală și două medalii de bronz în aer liber, toate trei fiind obținute în probele de ștafetă. “Sperăm într-un sezon mai bun pentru că sportivele cresc în valoare de la an la an, capătă experiență și atunci rezultatele o să fie mai bune”, a declarat participanta la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004.

15 atlete se pregătesc pentru marea performanță

Grupa de performanță a Alinei Militaru este alcătuită din 15 atlete cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Printre medaliatele din sezonul trecut se numără Oana Velea și Larisa Fătu.

Oana Velea: “Prima oară am câștigat la ştafetă locul trei în sală, iar a doua oară am cucerit tot medalia de bronz, însă la Campionatele Naționale desfășurate în aer liber”.

Larisa Fătu: “Practic de doi ani atletismul și-mi place foarte mult. Am câștigat o medalie de bronz la Naționalele în aer liber, în proba de ștafetă alături de colegele mele”.

Alina Militaru: “Le-am ales pe cele mai bune. O să merg și anul acesta în selecție și, cu siguranță, o să mai găsesc copii talentați în școli. Încă sunt mulți care mai vor să facă performanță. Nu-i ușor, este mult de muncă, dar atunci cînd ești pe podium uiți de greu”.

Alina Militaru – scurtă biografie

Născută pe 10 aprilie 1982, Alina Militaru s-a dedicat antrenoratului în urmă cu doi ani când a renunțat la activitatea de performanță. Ea are la activ 20 de titluri de campionă națională, cucerite de la nivelul copilelor unu și până la seniori. În 2011 a sărbătorit alături de antrenorul său, Ion Iorga, 20 de ani de activitate ca sportivă de înaltă performanță la CS Ceahlăul. Cele mai bune rezultate cifrice din carieră sunt 6, 73 metri (august 2004), în aer liber și 6,60 metri (februarie 2006), în sală. A participat la Jocurile Olimpice din Grecia, la mai multe ediții de Campionatele Europene și Mondiale, la Jocurile Francofone din 2005 și 2009 și la Campionatele Mondiale Universitare, în 2003, unde a ieșit a doua cu rezultatul de 6,45 metri.

Ana MOISE