Ceahlăul – FC Tiraspol 0-0

Ceahlăul a profitat de pauza competițională și a remizat, scor: 0-0, cu FC Tiraspol, într-un meci amical în care antrenorul Vasile Miriuță a menajat mai mulți titulari, printre care Golubovic, Stana, Cânu, Achim și Jula, pe care s-a bazat în acest campionat și a preferat să dea credit unor jucători tineri, pe care ar putea conta în viitorul apropiat. Printre ei, s-au numărat Bobric, Tăbăcariu, Călin, Chirilă, sau Petrescu. Vasile Miriuță a preferat să-l vadă și pe Monroy la lucru, cel care a primit acceptul conducerii administrative să se pregătească cu echipa de seniori, iar pe Emil Dică nu l-a lăsat nici măcar rezervă.

Ceahlaul si FC Tiraspol s-au fotografiat impreuna

Tiraspolul, greu de învins
FC Tiraspol, locul doi, în campionatul Republicii Moldova, nu a fost deloc un adversar facil pentru jucătorii Ceahlăului. Miriuță este antrenorul care se ghidează mult după principii și nu după sfaturi, astfel că nu l-a inclus în lot pe Emil Dică pentru acest test, preferând să vadă la lucru jucătorii tineri, pe care poate conta în viitorul apropiat. Dintre ei, a ieșit în evidență Bobric, care joacă în prezent la Cetatea Târgu Neamț, semn că antrenorii Marc și Botez nu au greșit când l-au vrut pe acesta în lotul cu care să abordeze campionatul Ligii a III-a. Miriuță a începu jocul cu următoarea formulă: Jovic – Dumitraș, Marc, Cazan, Rusu – Hassani, Onciu, Popadiuc – Lucas Garcia, Ștefănescu – Bobric. O formulă ofensivă, în care Jovic, Marc, Cazan, Onciu și Lucas Garcia a fost ”coloana vertebrală”, pe care antrenorul Ceahlăului a încercat să construiască fazele la poarta adversă. Numai că, oaspeții s-au așezat ”muncitorește” în teren, nepermițând pietrenilor să se desfpșoare pe flancuri. Repriza a aparținut celor din Tiraspol, care i-au dat prima oară emoții lui Jovic în minutul 26, la șutul din lovitură liberă executat de Bulat. Trei minute mai târziu, lovitura de cap a lui Novicov a trecut razant cu transversala, iar replica Ceahlăului a venit abia în minutul 40, la pasa pe culoar a lui Lucas Garcia, pentru Ștefănescu, inter-ceptată de portarul moldovenilor. Repriza s-a terminat cu eliminarea lui Marc, pentru cumul de cartonașde galbene.

Țepeș a ratat cea mai mare ocazie a Ceahlăului
Țepes, intrat și el după pauză, a ratat cea mai mare ocazie a Ceahlăului, după un sfert de oră de la reluare, când a pătruns în careu pe un culoar favorabil și a șutat din unghi peste transversală. Apoi, cei din Tiraspol au încercat din nou să înscrie. În minutul 73, s-a opus bine portarul Jicha, la șutul lui Grosu, de pe la vreo 20 de metri, pentru ca un contraatac purtat ca la carte să fie finalizat de Bulat cu un șut care a trecut peste poartă, în minutul 87. Monroy și-a amintit pe finalul jocului că în sezonul trecut a jucat mijlocaș la închidere și a stopat în finalul jocului în careul propriu un alt contraatac, ce putea deveni periculos pentru poarta apărată de Jicha.

Miriuță despre tinerii Ceahlăului
La finalul meciului tehnicianul Vasile Miriuță a explicat că lotul Ceahlăului are valoare pentru locul 5, pe care se situează în prezent. Antrenorul principal al pietrenilor a dorit să vadă la lucru și alți tineri din curtea Ceahlăului, deoarece trebuie să-și formeze o idee în legătură lotul pe care va miza anul viitor. ”Jucătorii mei își dau seama ce înseamnă să aibă încredere în ei, pentru că valoare au. Au demonstrat în campionat, până acum că formează un grup unit și că sunt o echipă adevărată. Puștiul Popadiuc, sau Marc, ori Achim au crescut în valoare, pentru că cei cu experiență sunt cam cei care dau tonul. Tinerii au ce învăța de la cei cu experiență, precum Constantinescu, Golubovic, sau Gabi Cânu. Emil Jula are probleme, decocamdată, cu tendonul și ne-a lipsit și în acest amical, în care nu avea rost să risc să-l introduc. Avem nevoie de experiența lui în campionat, pentru că mai putem acumula cel puțin șase puncte, și să petrecem sărbătorile în liniște. Este o pauză binevenită în care, cu toții sperăm că naționala României se va califica. Sunt foarte încrezator și am încredere în Victor Pițurcă”, a declarat Miriuță.
Întrebat dacă șansele României de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia au scăzut, după 1-3 cu Grecia, tehnicianul a fost tranșant: ”În retur, altele for fi datele problemei. Cu un stadion plin, poți să joci bine cu orice echipă națională din lume, dacă ai prins o zi bună. În cazul ăsta poți să elimini orice echipă din lume, în afară de Germania”.

Cristi SOROCEANU
FOTO: Gelu CRĂCANĂ

1 COMENTARIU

  1. tin sa felicit conducerea pt. decizia de a-l reprimi pe Monroy in echipa. era mare pacat sa nu folosim un asa jucator. el e bourceanul nostru.
    sunt mai linistit acum, defensiv vom sta mai bine, vom lua mai putine goluri cu el in teren, veti vedea.

    Forza CEAHLAUL ! 🙂

Comments are closed.