0:00

Amenzi pentru deținătorii de pistoale de autoapărare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de la Serviciul de arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Neamț au încheiat acțiunea de verificare a deținătorilor legali de arme și muniție neletală, pe care o derulează din luna august a acestui an.

”În această perioadă, au fost verificați 418 posesori de certificate de deținător armă neletală, urmărindu-se deținerea și securitatea acestor arme/muniție în conformitate cu prevederile legale, dar și îndeplinirea condițiilor legale privind transformarea armelor de panoplie”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”Pentru constatările abaterilor de la prevederile legale privind regimul armelor și al munițiilor, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoarea de 4.104 de lei, majoritatea pentru nerespectarea condițiilor de deținerea/depozitarea armelor neletale. Totodată au fost dispuse și măsuri complementare, respectiv de suspendare a dreptului de deținere, într-un caz, conform articolului 59 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și a muniției și măsura anulării dreptului de deținere a armelor neletale, într-o altă situație, având în vedere că deținătorul nu mai îndeplinea condiția prevăzută la articolul 57 alin. 4 din aceeași lege”.

Conform legii, posesorii de arme neletale au obligația ca, în termen de 5 zile de la procurarea acestora, să se prezinte cu acestea la autorizare, în vederea obținerii certificatului de deținător și să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor, astfel încât să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală. (C.M.)

Articolul precedentConstantin Lăcătuşu, la peste 6.000 de metri, în Himalaya!
Articolul următorUnic Piatra Neamț – Volei Alba-Blaj 0-3 (-18, – 12, -13)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.