Amenzi mari și dosare penale pentru campanie incorectă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStructurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot.

”În cursul zilei de 24 noiembrie, polițiștii nemțeni alături de colegii din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Neamț, au fost prezenți în zona gării și autogării din municipiul Piatra Neamț. Aceștia au luat contact direct cu cetățenii, informându-i atât despre derularea acestei campanii cât și cu privire respectarea legislației electorale”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Printre informațiile pe care polițiștii le-au transmis cetățenilor s-au numărat cele referitoare la faptul că votarea de două sau mai multe ori sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot constituie infracţiunea de fraudă la vot şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. O altă infracțiune, sancționată cu aceeași pedeapsă, este coruperea alegătorilor, care constă în oferirea de bani sau bunuri în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat.

La rândul ,lor, membrii formațiunilor politice și candidații trebuie să știe că riscă amenzi între 4.500 și 10.000 de lei, dacă vor continua propaganda electorală după data de 10 decembrie ora 7:00, și amendă între 1.500 și 4.500 de lei, dacă distrug, deteriorează sau murdăresc  listele electorale,  platformele-program sau afișele electorale. (C.M.)

********

AICI vă puteţi informa în legătură cu noutăţile aduse de scrutinul din 11 decembrie 2016, care sunt contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de lege şi ce campanii de informare derulează MAI în această perioadă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE LIGA A II-A: Foresta s-a „împiedicat” şi cu Dunărea Călăraşi
Articolul următorLIGA A III-A: Metalosport Galaţi – CSM Roman (26.11; 14:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.