0:00

Amenzi de 70.000 de lei în acţiunea “Gaterul 2014”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* poliţiştii au confiscat 77 mc de lemn şi au ridicat documente de la toate firmele pentru a stabili dacă au făcut evaziune fiscala

Acţiunea “Gaterul 2014”, ediţia mai palidă, derulată timp de două zile, la 5 firme cu activitate în tăierea copacilor şi prelucrarea lor în gatere, nu se terminase, încă, vineri seara, când două echipe mai erau în teren. Primele rezultate indicau confiscarea a 77 mc de lemn (34 mc cherestea şi 43 mc buştean) şi aplicarea a 6 sancţiuni, în valoare de 70.000 de lei, pentru încălcarea legilor silvice (3) şi pentru nerespectarea legii mediului (3).

“Totodată au fost ridicate documente şi înscrisuri de la toate cele cinci societăţi comerciale verificate, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale comiterii infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Controalele din judeţul nostru, derulate simultan cu acţiuni similare în alte 10 judeţe şi în municipiul Bucureşti, au vizat, probabil nu întâmplător, societăţile New Star, A&M Timber International, din Piatra Neamţ, cu puncte de lucru în Borleşti, ZMZ Cherestea Săvineşti, Kenotheoz şi Est Vest Forest, ambele din Pângăraţi. Societăţile au în total 13 puncte de lucru, iar unele, deşi figurează în raportările pe anul trecut cu zero angajaţi (societăţile din Pângăraţi, de exemplu) au activitate şi chiar profit. (C. MIRCEA)

Articolul precedentŞoric vrea să “sară” în roba de avocat
Articolul următorWeek-end cu ploi, vânt şi grindină